Vervolgcursussen; stap 2 en stap 3


Stap 2; Vervolgcursus : Opleiding tot examen handicap 54 / GVB   >   8 lessen van 50 minuten / cursusduur 4 tot 8 weken  

Stap 3; Naar handicap 36: Opleiding naar spelen met een officiële EGA handicap >  16 lessen van 50 minuten / seizoensplanning 30 weken

Voor alle lessen en/of lespakketten geldt; Golflessen duren 50 min. Dubbellessen van 100 minuten zijn in overleg bespreekbaar. Prijzen vanaf € 145,– p.p.* per 8 lessen  (pakketprijzen,  inclusief accommodatiekosten vanaf 10,– p.p.) zie tarieven >>

Uitleg Stap 2 Om het landelijk speelbewijs te verkrijgen, handicap 54 (voorheen GVB) dient u te voldoen aan de basiseisen die door de NGF zijn gesteld. U dient daarbij een praktijktest af te leggen, met een minimum aantal te scoren punten (18 stablefordpunten) over een ronde van 9 holes. Dit gebeurt middels het lopen van een zogeheten “qualifying kaart”. U kunt hiervoor meerdere keren spelen, voorwaarde is dat u begeleidt wordt door een speler die minimaal in het bezit is van handicap 54.

Daarnaast wordt basiskennis van de spelregels van u verwacht. Hiervoor moet u een theorie examen (regelkennis) afleggen. Bij dit theorie examen worden 30 vragen over de spelregels gesteld, waarvan u er 23 goed dient te hebben.  U kunt de spelregels zelf bestuderen m.b.v. boeken en de proefexamens op de site van de NGF. Wilt u extra uitleg over de theorie, dan kunt u tegen een geringe vergoeding (kosten op aanvraag) ook theorie avonden bijwonen welke door Golf Compleet Utrecht worden georganiseerd. Het examen wordt in overleg met de desbetreffende locatie gepland. Aan het examen zijn kosten verbonden, deze kunnen verschillen per locatie. Informeer bij Golf Compleet Utrecht.

Uitleg Stap 3 Heeft u aan bovenstaande eisen (stap 2) voldaan en het landelijk speelbewijs (54) gehaald en wilt u gaan werken aan het stabiliseren en verbeteren van uw spel dan kunt u deelnemen aan de cursus “Naar handicap 36” , welke gedurende het seizoen doorloopt. Samen met uw professional maakt u een planning over een periode van gemiddeld 30 weken. Tijdens deze periode werkt u verder aan het automatiseren van de diverse slagen en leert u de tactiek in de baan (coursemanagement). tevens kunt u deelnemen aan de door Golf Compleet Utrecht georganiseerde beginnerswedstrijden.

De registratie en verlaging van uw speelniveau (handicap)kunt u laten laten gebeuren d.m.v. een lidmaatschap bij een vereniging die aangesloten is bij de NGF. Bij de leslocaties kan dit reeds voor +/- € 50,– per jaar, ongeacht waar u de kaarten heeft gelopen. U ontvangt dan uw handicapkaart via de desbetreffende locatie en u bent via de bond verzekerd tegen golfongevallen op en rond de baan.

NB  Tijdens de baanlessen speelt u met eigen golfballen (de ballen van de driving range mogen hiervoor niet gebruikt worden).

Andere benodigdheden bij een baanles; voldoende golfclubs in een eigen tas, een pitchfork om de green te herstellen, eventueel regenkleding.

* genoemde tarieven zijn voor particulieren, tarieven voor bedrijfslessen op aanvraag