Revalidatie


28022013801

Revalidatie coaching      

Golf is gezond! Golf als revalidatie-hulpmiddel komt steeds meer in beeld bij herstel van een hart– of vaatziekte of als hulpmiddel bij een re-integratietraject na bv een burn-out.

Golf geeft gezonde lichaamsbeweging en ontspanning in de buitenlucht in een sociale omgeving. Sportief recreëren op momenten dat het u het beste uitkomt, zonder vaste verplichting.

 

Om die redenen is golf een uitermate geschikte sport om personen, die tijdelijk uit de running zijn op een ontspannen wijze conditioneel, zowel lichamelijk als mentaal, weer op gang te krijgen. Een zorgvuldige opbouw is daarbij van belang.

 

Wandelen wordt gezien als een zeer gezonde vorm van lichaamsbeweging. De landelijke richtlijn voor voldoende lichaamsbeweging gaat uit van minimaal een half uur per dag stevig lopen. Bij de golfsport loopt u tijdens een ronde golf minimaal een uur op een korte Par 3 baan, tot ruim 4 uur op een 18 holes baan. De daarbij afgelegde afstand varieert van 1,5 tot ruim 6 km.

Golf Compleet Utrecht streeft ernaar in overleg met de betrokken persoon en / of behandeld arts tot een effectief programma te komen wat door alle partijen bijgesteld kan worden als de omstandigheden daarom vragen. Informeer naar de mogelijkheden.28022013800